Wie zijn wij?

Heidi Swaanen-Spanjers

Ik ben Heidi Swaanen-Spanjers, in het dagelijkse leven getrouwd en trotse moeder van 3 kinderen. Ik woon in Vessem.
Als gespecialiseerd verpleegkundige ben ik 12 jaar (1990-2002) werkzaam geweest op de verloskamers van het Diaconessen Ziekenhuis in Eindhoven en in het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven.

Na de geboorte van ons eerste kindje heb ik de keuze gemaakt om alsnog een gekoesterde wens in vervulling te laten gaan, namelijk verloskundige worden..
Vanaf 2003 ben ik werkzaam als verloskundige in de thuispraktijk. Als waarnemend verloskundige heb ik de eerste jaren in verschillende praktijken gewerkt. Sinds 2009 ben ik (door)gestart met Verloskundigepraktijk de Bron in deze regio.

Met héél veel plezier beoefen ik dit mooie en bijzondere vak van verloskundige uit. Verloskunde is een van de oudste beroepen. Van oorsprong waren wij ‘Vroedvrouwen’. De kracht van de al eeuwen oude 'vroede vrouwen' zit naar mijn idee in het feit dat je als verloskundige de vrouwen (zwangeren) het bewustzijn geeft van ‘vertrouwen in het eigen lichaam’. We leven in een tijd dat alles makkelijk, snel en liefst zo efficient mogelijk moet. Maar dat betekent ook dat we dreigen te vergeten om naar ons eigen lijf te luisteren.

Ik zie het als een taak van mij als verloskundige om de zwangeren die ik mag begeleiden zich meer bewust te laten worden van hoeveel kracht en energie ze hebben om het hele proces rondom zwangerschap en geboorte vorm te geven.

Samen met Karin en Pascalle streven wij er in onze praktijk naar dat de zwangere centraal staat en wordt de begeleiding van zwangerschap en bevalling georganiseerd in overleg met de cliënt en alle daarbij horende protocollen welke in deze regio zijn vastgelegd. Als verloskundige probeer ik in gesprek te gaan en ben ik nieuwsgierig naar die zwangere die tegenover mij zit, ook al alles volgens protocol verloopt. Dit alles met als grootste doel een gezond kindje en tevreden ouders.

Indien een kraamvrouw zegt dat ze goed terugkijkt op haar hele proces rondom zwangerschap en geboorte ben ik tevreden. Als zorgverlener ben ik verantwoordelijk voor mijn handelen en mede voor het zorgproces maar niet voor het feitelijke verloop, de uitkomst. Het meest belangrijk is dat ongeacht de uitkomst, de zwangere, dienst partner en ikzelf met een goed gevoel het zorgproces kunnen afsluiten aan het einde van het kraambed.

Ik hoop jullie snel te ontmoeten, te mogen begeleiden en te ondersteunen in het hele bijzondere en mooie proces rondom zwangerschap en geboorte...

 

Karin Leermakers
Ik ben Karin Leermakers en woon samen met mijn vriend Stefan in Wintelre.

Mijn afstudeerstage volgde ik bij de Bron en na mijn afstuderen in 2011 heb ik met veel plezier als invalster in veel verschillende praktijken in en buiten deze regio gewerkt. In deze tijd heb ik al vele mooie zwangerschappen en bevallingen mogen begeleiden. Sinds 2011 heb ik regelmatig en met veel plezier gewerkt bij Verloskundigenpraktijk de Bron. Wat was ik dan ook blij dat ik vanaf april 2013 full time mocht komen werken! Dit is me zeer goed bevallen met als gevolg dat ik per 01-01-2014 ben toegetreden tot de maatschap.

Nog steeds heb ik het super naar mijn zijn. Het kleinschalige van onze praktijk maakt dat we veel tijd en contact met iedereen hebben, waardoor we iedereen persoonlijk kennen. Dat maakt ons werk zo mooi, hierdoor is het begeleiden van een zwangerschap, bevalling en kraambed toch echt nét wat specialer :). Iedereen is anders en het geeft een zeer voldaan gevoel wanneer iemand fijn kan terugkijken op zo'n belangrijke en mooie periode in je leven. Voor mij een eer om hierbij aanwezig te mogen zijn.

Daarnaast heb ik in 2013 mijn echoscopiediploma behaald. Het is voor mij een leuke en waardevolle aanvulling op ons vak om ook dát gedeelte van de zwangerschap te mogen begeleiden. In onze praktijk maak ik dan ook met veel plezier de vroege-, termijn-, groei- en liggingsecho's.

Ik wens jullie een fijne zwangerschap, bevalling en kraambed toe en hoop jullie snel te ontmoeten!

 

Pascalle  van Veldhoven (waarneemster)
Hallo! 
Mijn naam is Pascalle van Veldhoven. In 2011 ben ik als verpleegkundige afgestudeerd, hierna ben ik meteen begonnen aan de opleiding tot verloskundige. Sinds juni 2014 ben ik afgestudeerd en werkzaam als vaste waarneemster bij de Bron, maar hiernaast ook nog bij andere praktijken in de regio. In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met mijn vriend en vriendinnen of ga ik lekker wandelen met mijn hondje.
Werken als verloskundige is het mooiste wat er bestaat, we staan koppels bij in één van de meest bijzondere en spannende momenten in hun leven! Ik zie een zwangerschap als een gezonde gebeurtenis. Vanuit dit oogpunt wil ik jullie zwangerschap ook begeleiden.
Iedereen een hele goede zwangerschap, bevalling en kraamperiode toegewenst, en hopelijk tot snel!